Ratkaisu-seminaari on täynnä ja ilmoittautuminen on päättynyt.

Voit kuitenkin osallistua tapahtumaan striimin kautta, näytämme kaikki Keynote- sekä RUN-teemasalin puheenvuorot suorana. Osallistu myös keskusteluun Twitterissä #Ratkaisu18.

Katso striimaus tästä 25.1.2018 klo 9 alkaen.

09:00 - 09:15
Peter Nyman

Tilaisuuden avaus

Peter Nyman

+ 

09:15 - 09:30
Tapio Volanen, toimitusjohtaja, CGI Suomi Oy

Tervetuloa

Tapio Volanen Toimitusjohtaja, CGI Suomi Oy

+ 

Tapio Volanen on CGI Suomen toimitusjohtaja. Suomen lisäksi hänen vastuulleen kuuluu Viron liiketoiminta. Tapio on työskennellyt ICT-alalla yli 25 vuotta. CGI:n sekä edeltäjien (Logica) johtotehtävissä hän on toiminut vuodesta 2006 alkaen, vastaten viimeksi Suomen Enterprise Markets -liiketoiminnasta.

09:30 - 10:00

Unlocking organizational value through digital transformation

George D. Schindler President & CEO, CGI

+ 

George D. Schindler is President and CEO of CGI and a member of its Board of Directors. He was appointed to the position in 2016 to lead the development and execution of the company’s Build and Buy profitable growth strategy. Under his leadership, CGI’s professionals partner with clients to lead, innovate and deliver on the transformational power of technology in a digitally connected world. Mr. Schindler, who joined CGI through the company’s acquisition of American Management Systems, Inc., has served in numerous leadership roles, including as President and Chief Operating Officer and President of the U.S. and Canadian businesses. He is one of the sponsors for CGI’s Dream Connectors program which connects the talents of the firm’s professionals with the needs of the more than 400 communities where they live and work.

10:45 - 11:15

Kuinka tehdä Helsingistä maailman toimivin kaupunki?

Jan Vapaavuori pormestari, Helsingin Kaupunki

+ 

Jan Vapaavuori on Helsingin kaupungin pormestari. Ennen sitä hän on toiminut mm. Euroopan Investointipankin varapääjohtajana 2015-2017, elinkeinoministerinä 2012-2015, asuntoministerinä ja pohjoismaisena yhteistyöministerinä 2007-2011. Kansanedustaja Vapaavuori oli 2003-2015 ja Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana 2011-2012.

11:15 - 11:45
Marco Ryan, CDO, Wärtsilä

#corporatestartup - From buzzword to profits

Marco Ryan CDO, Wärtsilä

+ 

Marco Ryan is an experienced digital transformation leader, who drives Wärtsilä towards a smart technology company as a Chief Digital Officer and a member of the Board. He has a solid international track record in creating and implementing digital transformation strategies in both customer and b-2-b businesses, with work experence in the UK, USA, Middle East, Asia and Europe. Prior to Wärtsilä, his career has included positions as Chief Digital Officer at Thomas Cook Group Plc in Europe, Partner & Managing Director at Accenture Interactive (ASEAN) in Singapore, and Senior Vice President, Group Head of eCommerce and Innovation at Premier Farnell Plc in the UK. He writes, lectures and mentors on digital transformation, as well as being a published author, writing on both digital transformation, and his other passion photography.

Iltapäivän teemasalit & Sote masterclass

RunPowered by Cisco

TransformPowered by ServiceNow

GrowPowered by CA

InnovatePowered by Microsoft

13:00 - 13:30

Ohjemistorobotiikka liiketoiminnan uudistajana

Ohjelmistorobotiikka liiketoiminnan uudistajana

Mika Orava Senior Development Manager / RPA Business Owner, Telia Finland

+ 

Ohjelmistorobotiikka liiketoiminnan uudistajana

Miten Telia on lähtenyt liikkeelle ohjelmistorobotiikan hyödyntämisessä? 

Mika Orava, Senior Development Manager / RPA Business Owner, Telia Finland

Mika Orava
Senior Development Manager / RPA Business Owner, Telia Finland

Mika Orava on toiminut Telia Finlandissa RPA-projektin vetäjänä ja RPA-liiketoimintamuutoksen omistajana. Hän on vastannut automaation ja robotiikan tuomisesta Telia Finlandille ja sen aiheuttamista muutoksista toimintatapoihin ja prosesseihin. Mikalla on 20 vuoden laaja kokemus ICT-alalta monipuolisista kehitystehtävistä, sekä IT- että business-puolelta.

Asiakas mukana muutoksessa – uudistuva valtionhallinto

Asiakas mukana muutoksessa – uudistuva valtionhallinto

Nina Nissilä digitalisaatiosta vastaava johtaja / CDO, Valtiokonttori

+ 

Asiakas mukana muutoksessa – uudistuva valtionhallinto

Nina Nissilä, digitalisaatiosta vastaava johtaja, Valtiokonttori

Nina Nissilä
digitalisaatiosta vastaava johtaja / CDO, Valtiokonttori

Nina Nissilä toimii Valtiokonttorin uuden Digitalisaation tuki -toimialan johtajana. Toimialan, lyhyesti D9:n, tehtävänä on Nissilän johdolla vauhdittaa valtion palveluiden digitalisoitumista asiakaskeskeisesti. D9 tuo käytännön apuja palvelujen kehittäjien ja johdon arkeen. Tiimi tarjoaa muun muassa hyviä käytäntöjä projektinhallintaan, muutoksen johtamiseen, prosessien uudistamiseen, hankintoihin, viestintään ja palvelumuotoiluun. Nissilällä on 15 vuoden kokemus ICT-alalta eri toimialoilta ja palveluiden, osaamisen sekä työpajojen kehittämisestä digitalisaation avulla. Aiemmin Nissilä on työskennellyt muun muassa Tiedolla, CGI:llä ja Ilmarisella.

Mitä vaatimuksia IT:lle tuo voimakas kasvu ja palvelutuotanto, jossa virheisiin ei ole varaa?

Mitä vaatimuksia IT:lle tuo voimakas kasvu ja palvelutuotanto, jossa virheisiin ei ole varaa?

Kalle Alppi tietohallintojohtaja, Mehiläinen

+ 

Mitä vaatimuksia IT:lle tuo voimakas kasvu ja palvelutuotanto, jossa virheisiin ei ole varaa?

Kalle Alppi, tietohallintojohtaja, Mehiläinen

Kalle Alppi
tietohallintojohtaja, Mehiläinen

Kalle Alppi vastaa Mehiläisen tietohallinnosta, sovelluskehityksestä sekä digitaalisista palveluista. Kalle siirtyi syyskuussa 2016 Mehiläiseen Keskolta IT-kehitysjohtajan tehtävästä. Sitä ennen hän on työskennellyt IT-johtajana muun muassa Vismalla sekä Roviolla. Kalle Alppi valittiin vuoden CIO:ksi vuonna 2015 Tietoviikon vuosittaisessa IT-johtajien kilpailussa osoituksena erinomaisista kyvyistä teknologian ja liiketoiminnan yhdistämisessä.

13:40 - 14:10

Operatiivisen toiminnan tehostaminen ketterin menetelmin

Operatiivisen toiminnan tehostaminen ketterin menetelmin

Martti Uusinarkaus liikennetiedotuksen päällikkö, Operaatiokeskus, VR Yhtymä

+ 

Operatiivisen toiminnan tehostaminen ketterin menetelmin

Matti Uusinarkaus, liikennetiedotuksen päällikkö, Operaatiokeskus, VR Yhtymä

Martti Uusinarkaus
liikennetiedotuksen päällikkö, Operaatiokeskus, VR Yhtymä

Martti Uusinarkaus kehittää VR Yhtymän häiriötilanteiden johtamiseen ja ohjaamisen erikoistunutta operaatiokeskusta. Häiriöiltä junaliikenteessä ei voi välttyä ja tilanteiden hallinta ja tiedottaminen vaatii jatkuvasti nopeampaa reagointikykyä. Operaatiokeskuksessa on otettu käyttöön uusi moderni häiriöviestijärjestelmä, joka vastaa tämän päivän haasteisiin. Järjestelmä toteutettiin ketterillä menetelmillä CGI:n kanssa ja nostaa häiriötilanteissa viestimisen sekä myös projektien toteutuksen uudelle tasolle.

Katse eteenpäin - IT:n painopisteen kääntäminen tulevaisuuteen

Janne Puustinen tietohallintojohtaja, Valmet

+ 

Katse eteenpäin - IT:n painopisteen kääntäminen tulevaisuuteen

Janne Puustinen, tietohallintojohtaja, Valmet

Janne Puustinen
tietohallintojohtaja, Valmet

Janne Puustinen on kokenut tietohallintojohtaja, jolla on laaja kokemus muutoksen johtamisesta ja läpiviemisestä globaaleissa yrityksissä. Hänellä on vahva tutkimus- ja tuotekehitystausta sekä kokemus liiketoiminnan IT:n johtamisesta fuusioiden, yritysostojen sekä liiketoiminnan uudelleenjärjestelyjen alla. Nykyisessä tehtävässään Puustinen vastaa yrityksensä laaja-alaisesta IT-strategiasta ja sen yhteensovittamisesta liiketoiminnan tavoitteiden kanssa.

Positiivista kasvua panostamalla asiakaskokemukseen ja datan hyödyntämiseen

Positiivista kasvua panostamalla asiakaskokemukseen ja datan hyödyntämiseen

Olli Heikkilä markkinointijohtaja, Olvi

+ 

Positiivista kasvua panostamalla asiakaskokemukseen ja datan hyödyntämiseen

Olli Heikkilä, markkinointijohtaja, Olvi

Olli Heikkilä
markkinointijohtaja, Olvi

KTM Olli Heikkilä on toiminut Olvilla vuodesta 1992 erilaisissa myynnin ja markkinoinnin, tuotekehityksen sekä viestinnän tehtävissä. Johtoryhmään hän on kuulunut vuodesta 2005.

14:40 - 15:10

Liiketoiminnan ytimen uudistaminen – Case Raisio

Sami Halinen CIO, Raisio

+ 

Liiketoiminnan ytimen uudistaminen – Case Raisio

Sami Halinen, CIO, Raisio

Sami Halinen
CIO, Raisio

Sami Halinen on Raisio-konsernin tietohallintojohtaja ja SAP Finnish User Group ry:n hallituksen jäsen. Halinen on aiemmin työskennellyt tietohallinto- ja tietoturvatehtävissä ydinvoima-alalla ja useissa johtotehtävissä Nokian palveluksessa sekä Suomessa että ulkomailla. Halisella on vahva tausta IT-alalta ja projektien johtamisesta, ja hän on kiinnostunut teknologiasta monipuolisesti. Halinen on ollut laajasti mukana yhdessä Suomen ensimmäisistä SAP S/4 -käyttöönotoista sekä erilaisissa teknologiaprojekteissa Nokialla.

Creating a wise city – with innovations, AI and mixed reality

Niklas Sirén & Mats Nilsson Vice Mayor & Executive Project Manager, City of Kiruna

+ 

Creating a wise city – with innovations, AI and mixed reality

Niklas Sirén & Mats Nilsson
Vice Mayor & Executive Project Manager, City of Kiruna

Niklas Sirén, Deputy Mayor of Kiruna, Sweden

Niklas Sirén is Deputy Mayor of Kiruna in Sweden. Born and raised in Kiruna, his studies include social sciences, public health and sports psychology. He has mainly worked in the field of education as well as audio technology. In politics his main assignments have been to serve as Deputy Mayor of Kiruna in 2003 and then from 2011, and since 2003 as a local political party leader. Ha has also been Vice Chairman of the regional board and served as a substitute in the national Swedish parliament. His interests include playing the guitar, sports of all kinds and exotic cars.

Mats Nilsson, Executive Project Manager, Kiruna Sustainability Center, City of Kiruna

Mats is Head of Business Development and Sustainability in Kiruna Municipality (Sweden), where an entire city will be moved, creating a unique platform for innovation that will help to meet the challenge of building an attractive and sustainable city 250 km north of the Arctic Circle.

Perinteisen tuoteyhtiön uudistuminen Elämänturvayhtiöksi – tavoitteena kasvu erityisesti terveys- ja hyvinvointipalveluissa

Perinteisen tuoteyhtiön uudistuminen Elämänturvayhtiöksi – tavoitteena kasvu erityisesti terveys- ja hyvinvointipalveluissa

Harri Aho kehitysjohtaja, LähiTapiola

+ 

Perinteisen tuoteyhtiön uudistuminen Elämänturvayhtiöksi – tavoitteena kasvu erityisesti terveys- ja hyvinvointipalveluissa

Harri Aho, kehitysjohtaja, LähiTapiola

Harri Aho
kehitysjohtaja, LähiTapiola

Harri Aho on LähiTapiolan kehitysjohtaja, jonka vastuulla on siirtyminen tuoteyhtiöstä elämänturvayhtiöksi. Aho on toiminut aiemmin mm. Omasairaalan toimitusjohtajana 2011-2016, Fonectan varatoimitusjohtajana 2009-2011, Academican toimitusjohtaja 2006-2009 sekä Suomen Terveystalon toimitusjohtaja 2001-2006. Ratkaisu-tapahtuman puheenvuorossa Harri Aho syventyy LähiTapiolan Elämänturvaan. Miten LähiTapiola aikoo kasvaa ja uudistua erityisesti terveys- ja hyvinvointipalvelujen alalla ja tarjota kokonaisvaltaisempaa vakuuttamista asiakkailleen.

Iltapäivän pääsalin ohjelma

15:20 - 16:00

Johtaminen digiajassa

Pauli Aalto-Setälä toimitusjohtaja, Aller Media ja työelämäprofessori, Turun yliopisto

+ 

Pauli Aalto-Setälä nimitettiin 2017 kesäkuun alussa työelämäprofessoriksi (Professor of Practice) Turun yliopistoon. Työelämäprofessorina Aalto-Setälä alkaa vetää Turun yliopistossa uutta Digital Mindset -koulutusohjelmaa. Aller Median toimitusjohtajana jatkava Pauli Aalto-Setälä on kokenut mediavaikuttaja, puhuja, journalisti ja kirjailija. Hänet on valittu Vuoden Puhujaksi 2007.